2014. december 21., vasárnap

Karácsonyra várva

Sziasztok!

Karácsony közeledtével valahogy mindig a gyerekkorom jut eszembe. Amikor még nem volt kérdés a fehér karácsony, mert már a Mikulás is hóban érkezett. Amikor kipucoltuk a cipőnket, mert a Télapó csak abba hozott ajándékot (és csaltunk, amikor 2 lábbelit is kiraktunk az ajtó elé). Amikor izgulva vártuk 24-ét, és nem mertünk bemenni abba a szobába, ahol a karácsonyfa állt, nehogy megzavarjuk a Jézuskát. Amikor még a Reszkessetek betörők újdonságnak számított... A karácsonyfa illata, a zselés szaloncukor és mama bejglije... Mind-mind csupa olyan csodás emlék, amit senki se vehet el tőlem / tőlünk. Az elmúlt napok, hetek, hónapok viharosra sikeredtek részemről, sok rossz dolog történt velem, és sok rosszat műveltek velem gonosz emberek. De most csak az számít, hogy elengedjek minden ilyen negatív érzelmet. Hogy újra tudjak alkotni, és ne azon agyaljak, hogy ebbe ki és miért fog belekötni. Hogy ismét "én" lehessek, és az érzelmeimet papírra tudjam vetni.

Sokan tettek próbára az elmúlt 3 hónapban, és nagyon sokakban hatalmasat kellett csalódjak. A helyiek ledöbbennének, ha a bejegyzés mellé neveket is írnék, de nem teszem. Nem viszonozom azt, amit velem tettek. De már átlátok a hamis mosolyokon, látom, ki mibe és hogyan akar belekényszeríteni, de nem fog sikerülni. Eddig se hagytam, hogy más irányítsa az életemet, és ezután se fogom. Ez lesz az Újévi fogadalmam is 31-én, ha elüti az óra az éjfélt.

De addig is, amíg újra összekaparom magam, újra meg szeretném osztani Veletek / Önökkel egy korábban, 2012-ben íródott novellámat, ami talán meghozza a karácsonyi hangultatot ebben a kellemes tavaszi időben :) Bennem nagyon kedves emlékeket idéz fel a 2012-es év, ami hasonlóan az ideihez, egy csoda volt a részemről. És jó emlékezni arra a decemberre.


All that great heart lying still - Egy szívből jövő kegyes hazugság

1. fejezet: Taikatalvi
2. fejezet: Storytime
3. fejezet: Ghostriver
4. fejezet: Slow, Love, Slow
6. fejezet: Scaretale
7. fejezet: Arabesque
9. fejezet: Rest Calm
11. fejezet: Last Ride Of The day
12. fejezet:  Song Of Myself
13. fejezet: Imaginaerum

És igen, a Nightwish Imaginaerum lemeze hozta ki belőlem mindezt... És a mai napig olyan érzelmeket kavar fel bennem, amiket nem tudok megmagyarázni. De valahogy nem is akarok :)

Békés készülődést mindenkinek az ünnepekre!



További szép napot!
Dana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése