2014. február 28., péntek

"Az igazság odaát van"

Sziasztok!

Az utóbbi időben ismételten belehabarodtam az X aktákba. Amióta észrevettem, hogy hétköznaponként megy a sorozat a tévében, 9-kor menetrend szerint belesüppedek a fotelba, és 10-ig ki se mozdulok onnan ;) Mindig is vonzottak a paranormális dolgok, a földönkívüli intelligencia létezésében is biztos vagyok. Ez a sorozat pedig pont az ilyen megmagyarázhatatlan eseményekről szól. A legtöbb sorozat nem köt le, szám szerint hármat követtem eddig végig.
Kislányként a Rex felügyelőt néztem a SAT 1-on, szótárral a kezemben. Előző nap lefordítottam az előzetest a teletextről, mikor ment a sorozat, be volt kapcsolva a teletextes felirat, és vadul körmöltem az idegen szavakat. Ezalatt felvettük videóra az aktuális részt, majd miután kiszótáraztam mindent, újra néztem azt. Gyakorlatilag innen tanultam meg németül.(És persze Tobias Moretti-ről álmodoztam :P)
Aztán már tiniként a Babylon 5-ért (és Jason Carter-ért) voltam oda, hajj de még mennyire :D
Aztán végül jött az X akták. Már az első rész után tudtam, hogy ennek függőség lesz a vége xD És bizony így lett..... Aki ismer, az tudja, hogy napi szinten teszek utalásokat, sőt az sms jelzőhangom is a főcímdal :D 

Szóval részemről végzetes a dolog :D Arról nem is beszélve, hogy eszméletlen nagy "shipper" vagyok, minden részt úgy néztem végig, hogy "jajj de szép pár lenne Mulder és Scully, de  ne legyenek, mert azzal tönkre vágnák a sorozatot, de na....." Ráadásul sok X aktás rigolyám van, amivel egy kívülállót az őrületbe tudok kergetni, a hozzám hasonló rajongók pedig elismerően bólogatnak. Pl. emiatt >>>utálom<<< a méhecskéket is, alattomos kis jószágok (ha nem érted, nézd meg az első nagy filmet, és rájössz, mit ábrázol a rajz)
 

A másik, ami miatt megfogott a sorozat, az az, hogy végre nem egy magas, nagy mellű, üresfejű, szőke cicababa a főhősnő. Én sose szerettem az ilyen sorozatokat/filmeket (pl Baywach és társai). Szóval felüdülés volt számomra Gillian Anderson látványa ^^ Egy alacsony, csinos, (és nem pálcika két dudával) nő, akin alig van smink, és gyönyörű vörös haja van. Olyan, aki mellett simán elsétálnál az utcán, mert nem kirívó. Ami pedig külön plusz pont, hogy a színésznő természete is nagyon szimpatikus :)





És hát ugye David Duchovny..... <3 Ő egy külön fogalom, a Mulder névvel együtt ^^ Mocskos jó színész, és szimpatikus férfi, habár a felesége nem lennék (akit érdekel, keressen rá, miért :P)

Igazából úgy jött ez az újbóli őrület, hogy volt kolléganőmmel beszélgettünk arról, hogy kinek ki volt a gyerekkori plátói szerelme, és hát Mulder ügynök mindkettőnknél az első helyen landolt :) Aztán mikor rájuk kerestem a neten, töménytelen cikket találtam arról, hogy a két színész a való életben egymásra talált, és egy párt alkotnak. Nem tudom ebből mi igaz, de ez elindította a lavinát..... Meg hát ugye anno, amikor elkezdtem agyalni a képregényemen, még nem voltak arcok és nevek előttem, csak abban voltam biztos, hogy lesz két tanár, akiknek hasonló baráti kapcsolata lesz, mint a két FBI ügynöknek. És 2009. nyarán azt álmodtam, hogy filmet csináltak a képregényemből, és David Duchovny játszotta az egyik tanárt, míg kolléganőjét Gillian Anderson. Így lett hát Thomas-ék osztályfőnöke Gillian, míg az elsősöké David ;) Meg hát az én művésznevem se véletlen lett Dana... ;)

És ugye a neten rengeteg fanfic-et találtam, volt köztük kifejezetten jó, és kifejezetten rossz is. De alapvetően két fajta fanfic létezik: Scully + Mulder = nyáltenger, VAGY Mulder + Scully = pornó. Nekem egyik se jött be igazán, a pornósok közt volt 1-2 kulturáltabb, el is kezdtem firkálgatni hozzá, majd  saját sztorikat szövögetni, de én a toll forgatáshoz nem nagyon értek. Ezért,

Ha valakinek van saját X akták története, vagy szívesen írna egyet-kettőt, és
a történetéhez szeretne illusztrációt is,
NE HABOZZON megkeresni engem!






Kellő mennyiségű sztori esetén külön blogot illetve facebook oldalt indítanék ennek a projektnek. A rajzaim a fent látható stílust követnék. Nem feltétlen kell csak és kizárólag X akták részeket és alternatív végeket írni, ha te abban látsz fantáziát, hogy Scully és Mulder befüveznek a Cigarettással, és másnap az Ezeréves Sólyom fedélzetén ébrednek, és harcba szállnak Darth Vader ellen, én abban is szívesen benne lennék :D Szóval ezeknek a fanfic-eknek csak a képzelet szabhat határt, más nem. Remélem, minél többen ragadtok tollat, és kialakítunk egy kis X-közösséget ;) Sok sikert és jó ihletet mindenkinek!

Dana



Hi my dear blogreaders,

As you cn see, my favourite tv series is The X files ^^ I always believed in paranormal activity and the aliens, so this series is perfect for me ;) As I was a child, I also loved Rex. It's an austrian series, and I was watching it in German, so that's the reason I can speak German so good :D The other favourite was the Babylon 5, of course. And now-again The X files :)

I am a big shipper, as you can see in my first drawing <3 I always hoped Scully and Mulder become a couple, but I know it wouldn't be so good, because of the story. I can't imagine that Mulder screams "Scully I love you, please kiss me, you are more important to me than the aliens" or something like that :D

And the other reason of my jonesing is Gillian Anderson. She is a short, pretty, red-haired women without lots of make-up. She is a natural beauty :) Most of tv series has a tall, blond, little stupid female character, who has a big breast.... But Gillian is so different, and I like her so much :)
And of course David Duchovny <3 Most handsome FBI agent I ever watched on tv :P

I also like the fanfictions. But these are soooo.... sexy if you know what I mean :DDDD I really like to illustrate X files fanfictions but I wouldn't like to make a porn xD

As you can see in the Hungarian blogpost, I already made my agents as comic characters.

So if you have a great story about Mulder & Scully 
and you would like to have some drawing to your characters
please write to me! ;)

 If we have enough stories, I'm going to create a blog and a facebook page for our X files ;) You can also mixed tv series with movies. There is no limit ;) So common, write to me ;)

Ich spreche auf Deutsch auch, deshalb könnt ihr mir auf Deutsch schreiben!


Have a nice evening!
Dana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése