2016. október 3., hétfő

How it's made

Sziasztok!

Gondoltam, megmutatom Nektek, hogyan is készült az előző, Metsämies című fejezet :)
Először is, szeptember 20-ig loptam a napot, és nem csináltam vele semmit.....-.-" Ez volt a 9. fejezet:



Aztán jött az ihlet, és 25-ére már be volt szövegezve, ami így néz ki: ősember írás, amit csak én tudok kiolvasni, és értelmezni. A barlangrajz szintet éppen hogy csak meghaladó mesterművekhez gyakran nevet is firkálok, mert még én se emlékszem, kinek a szájába adtam az adott szöveget :D








Aztán jön a munka oroszlánrésze, megrajzolni azt, amit megírtam... Néha förtelmesen időigényes, figyelni arra, hogy a táska ott legyen, lánc jó helyen lógjon, tetkó ne maradjon le, szakáll/bajusz ne hiányozzon... Háromszor is átnézem színezés előtt, nehogy belebakizzak... A csak natúr tollrajz így néz ki:




És ezzel a fajta tollal rajzolom, plusz kell a cerka is, ha túl van kombinálva a háttér, plusz az ajtóhoz, ágyhoz, ablakhoz kell a kb 20 éves 15 cm-es vonalzóm is:


Kissé macerás a dolog, mert egy kötet egy fajta tintájú tollal és ceruzával kell, hogy készüljön, hogy ne üssön el, ezért még a legelején jön egy pici leltár, hogy mi mire elég. És ha már látszik, hogy a cerka el fog fogyni, el lehet kezdeni a koslatást egy ugyanolyan márkájú és keménységű darabért.... És hogy a saját dolgomat megkönnyítsem, ebbe a kis füzetbe vezetem, hogy kit milyen színnel kell tónusozni:




Kicsit viseltes a drága :DDD Ez pedig a ceruza arzenálom (egy része, ezzel csak a képregényt csinálom, kb 3 doboznyi van még csak a grafitokból, a színesek meg kb ennek az 1/3-a....)




És vannak az elnevezett ceruzák is, pl.:

Thomas haj - Stien ceruza (5B):

Simonetta haj ceruza (1/2B):

Bob-Rob ruha-Jamie haj ceruza (3B):

Marc ruha, Gillian haja ceruza (B):

Thomas pólója ceruza (H): 
  
Dunaway haj-Gillian ruha ceruza (nem tudom, milyen, én zöld benzinesnek ismerem, suliban így hívta a tanár):


A háttérfeliratokat (LOL, Love Error WTF stb.) és a szövegbuborékokat pedig ezzel a zselés tollal rajzolom:

 

Aztán, ha kész vagyok, egyesével lefotózom mindet, aztán gépen addig forgatom, vagdosom, világosítom-sötétítem, amíg jó nem lesz. Direkt nem 100 % a minősége a vágásnak és a fénynek, a lopások megelőzése végett. Ugyanezen okokból szignózok minden egyes képkockát... Aztán a dolgom végeztével befűzöm ebbe a mappába:




És végül hó végén felteszem ide, a blogra :) Majd az utolsó lap után spiráloztatom le az egész kötetet, valamikor januárban. Szóval akárhogy nézem, 2-2,5 hét munkája van egy-egy fejezetben, de van úgy, hogy több is... De már annyira része az életemnek, hogy nem tudnám nélkülözni ^^ És remélem, hogy Ti se, és szereztem nektek pár érdekes percet :)



További szép napot Nektek!
Üdv,
Dana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése