2016. április 30., szombat

Only Human percek

Sziasztok!

Írkálok egy picit arról, mennyi minden változott a sztoriban a kezdetekhez képest.

Anett
Ő vele nem sokat változott az elképzelésem a kezdetek óta. Talán annyi, hogy nagyobb hangsúlyt akartam fektetni a közte és Dunaway közti ellentétre, az Anette vs. Tarja téma miatt, de Anette Olzon távozásával sajnos ez okafogyottá vált, így a két lány is barátnővé vált, mert a helyzet a sztoriban még menthető volt. A Jamie-vel való barátságát is részletesebben akartam bemutatni, de a szomszédot valahogy mindig kihagytam a bajból és jóból egyaránt :D De talán jobb is így, mert nem fog megfordulni a fejemben az a lehetőség, hogy ők ketten esetleg..... *more than friendship* A szüleivel való viszonyát viszont hellyel-közzel úgy sikerült bemutatnom, ahogy akartam.

Marc
Na, ő az egyetlen szereplő, aki cakkompakk ugyanolyanra sikerült, mint ahogy megálmodtam! Semmit se változtattam rajta az 5 és fél kötet alatt. Rika az ilyen szerintem, hogy valakinek a személyiségét elsőre úgy alkossa meg az ember, hogy 100 %-ban jó legyen. És a sors fintora, hogy Marco Hietala is a családja miatt állt le a piával, pont mint az én Marc-om :D

Dunaway
Ő abszolút 180 fokot változott az elképzelésem szerint... Csak a neve maradt azonos xD Meg se fordult a fejemben, hogy ő bármilyen gyengéd érzelmeket tápláljon Thomas iránt. De a helyzet adta magát, szerintem kár lett volna ragaszkodni azeredeti elképzeléshez, mikor a fantáziám minden egyes része tiltakozott ez ellen. Ja, meg eredetileg állatorvosnak szántam, nem fotósnak xD És amikor jött a fotós ötlet, eredetileg felvették elsőre a fősulira :)

Thomas
Hát, ha nekem 2009-ben valaki azt mondja, hogy neki más barátnője lesz, és nem Dunaway, körbe röhögtem volna xD De ez is olyan, hogy fölöslegesen lovagoltam volna továbbra is a magas lány vs. alacsony fiú témán, arra ott van a Lovely Complex :D Amúgy a személyiségén nem sokat változtattam, és amiket elterveztem, meg is csináltam vele, kivéve kettőt, de az is bele fog kerülni a storiba ;)

Bob és Rob
Ő eredetileg egyedül volt, utána lettek ikrek, mert az jobb poénnak tűnt. Az egyikük becsajozik, míg a másik Gillian tanárnő után epekedik. Aztán kellett névváltoztatás is, miután barátnőm közölte, hogy a Bob is és a Rob is a Robert becézése xD Így lettek az ikrerk Robert és Robin xD És a slussz poén, hogy őt/őket töltelék karakternek szántam, de miután Thomas becsajozott, átvették az osztály idiótája szerepet :D Abszolút nem szántam ennyi és ilyen szerepet nekik :D

Stien & Simonetta
Ők főszereplők lettek volna, de mellékszereplő lett belőlük. Ha tahó paraszt beszólás kell, akkor ott van Stien, ha hülye picsa kell, akkor ott van Simonetta. Nem negatív szereplők, nem is utálom őket, csak nem ilyennek képzeltem őket. De az osztálykirándulás alkalmával egyre több szerephez jutnak, úgyhogy még elképzelhető, hogy feljebb jutnak a ranglétrámon :D

Jamie & Ailyn
Sármos rocker srác vs. csúnyácska goth lány. 100 % telitalálat lenne, ha Ailynt rondábbra rajzoltam volna az elején :D Sajna nem tudok csúnya goth-ot rajzolni, így a párbeszédekkel érzékeltetem a dolgot :D Eddig nem sok szerephez jutottak, ami most fog megfordulni, úgyhogy velük is terv szerint haladok, sok-sok izgalmas történet fog még rájuk várni ;)

Emily & Normann
Ki az az Emily?! Ki az a Normann?! Emily még ismerős lehet, ő Jamie húga, Ailyn legjobb barátnője. De miután szakított a pasijával, Normannel (még én sem emlékszem, hogy az első vagy második kötetben) teljesen leamortizáódott a szerepe. Néha feltűnik, de igazi ütős szerepe nincs. Normannt meg szinte teljesen kiírtam, nem kell bele plusz egy szerelmi szál. Néha 1-1 mondat rejéig megemlítésre kerül, de semmi több. Őket se így képzeltem el.

Gillian & David
Az örök kérdés: mikor, hol és hogyan jönnek össze. Pár éve azt nyilatkoztam, hogy akkor, ha David Duchovny és Gillian Anderson a való életben is megcsókolják egymást, és egy pár lesznek. Erre elcsattant köztük egy csók, és egyre többet mutatkoznak együtt... De nem pletykálok xD Velük minden úgy alakult, ahogy elterveztem, és remélem, hogy úgy is tudom végig vinni. Két pici apró változtatást kell csak eszközölnöm majd, de ezeket most nem árulhatom el, spoiler veszély miatt ;)

Akik kimaradtak
Finn, svéd, norvég és orosz cserediákokat is akartam beleírni, de letettem róla, nem hiányoznak bele xD Akartam még egy elvont, Death Stars rajongó bandát is beleírni, de nem tudtam igazán ütős dolgot kitalálni az elképzeléshez, úgyhogy mentek a levesbe. Kathy-ből gyorsan Laurát csinálztam, és szilveszterkor összehoztam Robbal, úgyhoyg róla is ennyit xD Volt még egy Vlad nevű Főnököm is, akinek a közeljövőben szánok nagyobb szerepet. Elfelejtődött a vidéki paraszt Alex is, frász tudja miért... Ahogy a rasztás srác, Tommy is.

Akiket nem terveztem
Csak egy ilyen van... Harry. Kellett egy gyík, akit mindig baszogathatnak xD  


Hááát, röviden ennyi :) Remélem, érdekes volt ez a bejegyzésem is :)

Üdv,
Dana

1 megjegyzés:

  1. Ne csináld, én az elejétől shipeltem a jégkirálynőt a kis paraszttal. xD (És ennek biztosan semmi köze nincs ahhoz, hogy - amennyiben jól emlékszem - egy rakás fanfic közül pottyantam át ide...Ugyan. Semmi. :D )

    És ha már követjük bandáékat... Nem akar jönni egy random Flóra is, hogy csillámporos öribariságbnan a három hölgy együtt utálja a Tamáskát? :D

    VálaszTörlés