2015. február 23., hétfő

V. kötet - előzetes

Sziasztok!

Gondoltam, mesélek egy picit a soron következő fejezetekről, persze spoiler nélkül ;)
Az írással jól haladok, már csak a 12. fejezet vége hiányzik. A rajzolással picit le vagyok maradva, Mulder cica halála miatt kiesett szinte egy teljes hónap..... De így is készen vagyok az első öt fejezettel ^^ Most hétvégén kezdem a hatodikat, amit március végéig be szeretnék fejezni. Ha tudom tartani a havi egy fejezet megrajzolását, akkor legkésőbb szeptember végéig befejezem az V. kötetet. Persze, Ti majd csak december végére tudjátok meg, mit is fognak össze szerencsétlenkedni kedvenc diákjaink ;)

Havi 1-1 fejezet van tervbe véve, plusz-mínusz 3 különszámmal, a következő bontásban:

1. fejezet: Happy New Year
2. fejezet: Dolgozathegyek
3. fejezet: A megérdemelt hétvége - Március 20-21.
4. fejezet: Döbbenetek sorozata - Április 17.
5. fejezet: Vége..... - Május 15.
6. fejezet: Bye Bye Beautiful - Június 19.
7. fejezet: Amire senki se számított - Július 17.
8. fejezet: Gillian tanárnő megint matekozni próbál - Augusztus 14.
9. fejezet: Amikor minden összeomlik - Szeptember 18.
10. fejezet: Dancing Queen - Október 16.
11. fejezet: Friends Will Be Friends - November 20.
12. fejezet: Amikor kiborul a bili - December 18.


Az elkövetkező eseményekről röviden: Túl vagyunk az Úéven, és a dolgozathegyeken, a következő fejezetben a menzai baromkodás után hétvégén is matekozni kényszerülnek főhőseink a közelgő félév miatt. Az események egy elhagyott mobiltelefonnak köszönhetően nem várt fordulatot vesznek, és új szereplővel bővül a gárda...(3. fejezet)
Matek órán ismét csak a hülyülés megy, egészen addig, amíg Thomas egy felelés kellős közepén nem találja magát ;) (4. fejezet)
Elérkezett a várva várt félév, és vele a bizonyítványosztás..... Míg a legjobbak közé új tanuló csatlakozik, addig a legrosszabb bizonyítványok tulajdonosai nem okoznak majd nagy meglepetést..... Az otthoni reakciók annál inkább, amik egy újabb lavinát fognak elindítani... (5. fejezet)
Ejjj de még mekkora lesz az a lavina :3 Jó sok ember életét forgatja fel fenekestől :3 Hát még úgy, hogy másnaposan az ember lánya nem tudja tartani magát a kitalált történethez ;) (6. fejezet)
A 7. fejezetről csak annyit, hogy a címe mindent elárul ;)
Szerintetek mennyire fogja meghatni a díszes társaságot Gillian tanárnő a szöveges feladatokkal? A főhőseinknek lesz mit megbeszélni egymással, így hát szegény osztályfőnökre csak egy valaki fog odafigyelni, de csak azért, mert ő a táblához lesz hívatva (8. fejezet)
A matek órai beszólásokat egy óriási balhé, és egy rég várt levél fogja betetőzni.... (9. fejezet)
A 10. fejezetben az  egyik közkedvelt szereplőnket új oldaláról ismerhetjük meg.
Kibékülések, közös shopping, és kombinálások sorozata következik az utolsó előtti fejezetben ;)
A nagy finálé >:} Kellően tetű leszek, semmit nem fogok most elárulni a záró részről >:3 Talán annyit, hogy elképzelhető, egy 12 + 1 fejezetes zárás, amiben ismét új szereplővel bővülne a gárda... De ez attól függ, hogyan alakul az utolsó fejezet, és ha nagyon zsúfolttá tenné, kötetet ugrok ennek a szereplőnek a bemutatásával ;)

Mindenesetre a IV. kötethez képest lényegesen izgalmasabb, eseménydúsabb részek következnek ^^ És a VI. kötetet már most, így előre is imádom, ugyanis az cakkompakk a gólyabálon megnyert osztálykirándulás lesz ;)


Remélem, idén is velem tartotok. ^^
További szép estét mindenkinek!

Dana

5 megjegyzés:

  1. A karaktereket élő emberekről mintázod? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3 szereplő lett konkrét, élő emberről alkotva, az irodalom tanárnő, a föci tanár, és egy elsős srác, Vlad. A többi szereplő csak "félig" lett élőkről mintázva, a másik felük a fantáziám szüleménye. Általában a külső és az életük a fejemben születik meg, míg a belső tulajdonságaik alapján kísértetiesen hasonlítanak arra, akikről anno mintáztam őket :3 Egyedül Thomas, Gillian tanárnő, David tanár bá' és a blogger Ailyn a 100 %-os fiktív szereplő, illetve valamilyen szinten 1-1 szelet belőlem. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha fiú lennék, olyan volnék, mint Thomas :D

      Törlés
    2. Tökre izgalmas amúgy :D Szívesen szerepelnék én is ilyen sztoriba- bár én eléggé goth vagyok,és nem csak metálos (az csak zeneileg :D )
      Egyébként a tanárok élethűek-és bírom mikor kiakadnak xD

      Törlés
  2. Údejó ^^ Amúgy kb. hány kötetesre terveződik a történet? :D

    VálaszTörlés
  3. Az Only Humant eredetileg 10 kötetesre terveztem, de tuti több lesz, mert így az V. kötetnél tartva nem érzem azt, hogy félúton lennék :/

    És lesznek benne többet goth szereplők is, sőt, ha a történet végére érek (ballagás, érettségi, bankett), akkor a mostani elsős gárdával fogom folytatni, az az osztály pedig bővelkedik goth-okkal :) A mostani történetből direkt hagytam ki azt az osztályt, mert már így is rengeteg szálon fut a sztori :D

    VálaszTörlés